Persoonlijke app

GPSmaaikaarten-app

GPSmaaikaarten-app

Naast de maaikaarten in Google maps hebben we nu ook een app. In deze app kunnen de maaikaarten ge-upload worden, en diverse functies ingezet worden.

Naast dat de kaarten alleen gelezen kunnen worden, kunnen ze in de app ook bewerkt worden. De gemaaide delen kunnen zo gelijk afgemeld worden in de app. Ook kan er een kaart ingezet worden om zelf punten in en uit te voeren (voor bijvoorbeeld slootvuil).

De app is persoonlijk per bedrijf, en te downloaden met een QR-code. Hierdoor is het goed te monitoren wie in het bedrijf de maaikaarten kunnen gebruiken, en eventueel bewerken.

Een voorbeeld van een bewerkbare maaikaart.
Druk op de afbeelding voor een voorbeeld van de bewerkbare maaikaart.

ArcGIS

De app en de maaikaarten worden gemaakt in ArcGIS, aangeleverde kaarten met deze bestanden kunnen dus zo geïntegreerd worden. Andere bestanden of kaarten die aangeleverd worden moeten ingetekend worden. Eenmaal ingetekend betekent natuurlijk wel dat deze eenvoudig te wijzigen valt in de toekomst.

Met ArcGIS als basis hebben we een revolutie op het maken van maaikaarten, de opties zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan wegen of sloten aan of afmelden in uw eigen organisatie, en dit gewoon onderweg. Druk op de gemaaide weg of sloot en verander de status naar ‘in uitvoering’ of ‘gereed’. Kunnen de werkzaamheden niet optimaal uitgevoerd worden, dan kunt u een foto of notitie invoeren, en dit is direct door iedereen in de organisatie te zien.

Achter deze kaarten voor onderweg, kan op kantoor door de uitvoerder uitgelezen worden hoever de werkzaamheden vorderen. Achter de kaart zitten de overzichtstabellen, waar u precies kan zien welk object is afgemeld, en wanneer hij is afgemeld door de medewerkers onderweg. Dit scheelt een hoop tijd in lange rondes rijden, en overleg met de medewerkers onderweg.

Kleuren GPSmaaikaarten-app

Kleuren

Op de optionele basiskaart staan al diverse kleuren standaard ingetekend (snelwegen rood, hoofd-provinciale wegen paars), deze kleuren zijn makkelijk voor bijvoorbeeld landbouwvoertuigen om te navigeren.

Natuurgebieden staan groen ingetekend. Dit kan alvast vergissingen voorkomen door per ongeluk een stuk kwetsbaar natuur weg te maaien. Tenzij het anders op de maaikaart staat is er dus makkelijk te zien wat de grens is van de kwetsbare gebieden. De basiskaart kan eventueel naar wens gewijzigd worden.